Stefanie's Blog

Mijn favoriete bezigheden

Budgetreizen

Met mijn Italiaanse loverboy <3 en niet oneindig veel geld op mijn rekening (spijtig genoeg) ben ik aangewezen op budgetkeuzes inzake reizen. Ik heb wel al afgezworen om bussen te nemen. Ik ben toen ik jonger was vaak op vakantie geweest met de bus en dat was elke keer een ware verschrikking. Ik word misselijk als ik lang op de bus moet zitten, en overnacht rijden gaat met mij ook niet want ik begrijp echt niet hoe mensen kunnen slapen op een wiebelende bus in zetels die niet eens deftig neer kunnen liggen.

Gelukkig is hij van in de buurt van Milaan en vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen daarop. Zo kan je kiezen voor het wel heel low budget Ryanair. Dat is zo’n beetje het busreizen van de luchtvaart… Je moet bijbetalen voor een extra koffer, enkel handbagage is gratis. (In mijn geval is dat natuurlijk niet erg, zo lang ga ik niet.) Verder moet je naar Charleroi om in te checken, en is de checkin echt heel basic. Maar goed, het is echt goedkoop als je op tijd boekt, en het vliegt. Maar het is niet echt je dat. Gelukkig vliegt ook Brussels Airlines op Milaan – dat is toch iets comfortabeler en je kan in Brussel vertrekken, dat bespaart reistijd.

Het is wat kijken, want soms is BA goedkoper dan Ryanair: je moet ook soms wat kijken naar de uren en zien hoeveel je dat waard is. Voor €20 meer bvb vertrek ik dan liever ’s ochtends ipv om 20u ofzo.

Verder alles rooskleurig hoor in Italië. Maar ja. Het is altijd wel wat anders dan een vriendje hier. Maar voorlopig kan ik er nog mee leven. 🙂


Categorised as: Reizen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *