Stefanie's Blog

Mijn favoriete bezigheden

Geld lenen kost ook geld!

Eigenlijk is dat niet waar. Allez, het is wel waar, maar als ik ons papa mag geloven, gaat hij zijn lening dubbel en dik terugverdienen. Zelf ken ik er niet zo veel van natuurlijk, maar ik ben vorige week met de papa naar Batibouw geweest en daar hebben we dus een en ander gezien om ons huisje ecologisch verantwoord te maken. Euro GeldEcht voor het milieu is de papa niet, het is geen overtuigde “groene”, maar als het hem iets kan opleveren in de portemonnee dan is hij wel een en al oor. 😉 Terecht ook wel. Meer geld om aan zijn dochter te spenderen! 😉

We gaan waarschijnlijk zonnepanelen plaatsen. Met zonnepanelen kan je zelf je energie opwekken dankzij “daglicht”. De zon moet niet eens schijnen, dat wist ik niet eens. (Wel voor het beste resultaat natuurlijk.) Alles wat je zelf opwekt, moet je niet bij een energieleverancier halen, en dat wil dus zeggen dat het stevig wat geld uitspaart. Het is een investering maar het is de investering waard, volgens de man op Batibouw, want je kan gebruik maken van een eco-krediet (info daarover kan je hier vinden) – en nog een paar subsidies hier en daar maar dat was wat veel om te onthouden.

Maar waar ik naartoe wilde is eigenlijk dat die lening inderdaad wel geld kost maar dat ons papa dat eruit gaat hebben in no time omdat die investering ook geld opbrengt. Snappie? En die ecolening is ook gewoon slim, maar er zijn ook nog andere soorten leningen die de moeite zijn om te bekijken. De beste rentevoet kiezen, daar komt het op aan.

Om maar te zeggen: mijn papa is een held. 🙂


Categorised as: Geld


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *