Stefanie's Blog

Mijn favoriete bezigheden

De voordelen van kokosolie voor je haar

Kokosnootolie wordt vaak genoemd als het gaat om gezond haar; het zou zelfs een wonderolie voor je haar zijn. Kokosnootolie zou het haar sterker kunnen maken en het een mooie, gezonde glans geven. Ook zou het gespleten haar punten kunnen verhullen. Maar helpt het ook bij de haargroei? In dit blog laten we je kennismaken met de vele voordelen van kokosnootolie voor in je haar en geven we antwoord op de vraag of het ook helpt om je haar te laten groeien.

kokosolieKokosnootolie heeft vele voordelen voor het haar

Kokosnootolie gebruiken voor je haar heeft vele voordelen. Je zou het kunnen gebruiken als een natuurlijk alternatief voor haarmaskers, conditioners en glansserums. Kokosnootolie heeft vele vetzuren die zorgen voor de hydratatie van de haarschacht. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de behandeling van droog haar. Kokosnootolie zou volgens onderzoek zelfs beter werken dan zonnebloemolie en minerale olie.

Wil je kokosnootolie thuis gebruiken, dan kun je een haarmasker maken van de kokosnootolie. Met je handen warm je een eetlepel kokosnootolie op en dit breng je vervolgens aan op schoon en droog haar.

Heb je lang en dik haar? Dan kun je het beste iets meer gebruiken dan één eetlepel. Je kunt daarna met een brede tanden kam de olie voorzichtig door het haar kammen. Wikkel je haar in een handdoek of douchemuts. Na 30 minuten kun je met shampoo de olie uit je haar verwijderen.

Kokosnootolie helpt bij het verminderen van eiwitverlies

Door het verminderen van eiwitverlies kun je voorkomen dat je haar afbreekt. Kokosolie kan hierbij helpen. De eiwitten die in de haarstructuur aanwezig zijn, zijn verantwoordelijk voor de kracht van het haar. Om de natuurlijke kracht van je haar te behouden, kun je kokosolie aan de haarstrengen aanbrengen. Dit wordt ook wel een leave-in-conditioner genoemd; je spoelt het er namelijk niet uit. Voor gebruik verwarm je een heel klein beetje kokosolie in je handen waarna je het aanbrengt op nat haar. De wortels dienen hierbij vermeden te worden. Gebruik niet teveel kokosolie; dit zorgt er namelijk voor dat het haar verzwaart en het kan er vettig uit gaan zien, vooral als je dun en/ of weinig haar hebt. Ook voor je hoofdhuid is kokosolie een goed product – zit er dus niet mee in dat het intrekt in je hoofdhuid – that’s a good thing!

gezond haarKokosnootolie vermomt gespleten haarpunten

Zien je haarpunten er beschadigd en gespleten uit? Met een beetje kokosolie kun je zorgen voor een gezondere en gladdere look. Warm een klein beetje kokosolie op en breng het aan op de onderste centimeter van je haar. Vervolgens kun je je haar naar wens stijlen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat kokosolie er niet voor zorgt dat de gespleten haarpunten gerepareerd worden; geregeld naar de kapper om je haarpunten bij te laten knippen is dus nog steeds belangrijk.

Kokosnootolie zorgt voor een natuurlijke glans

Heb je last van dof haar? Kokosnootolie geeft een gezonde glans aan je haar. Ook kan de zwaarte van de kokosnootolie losse en kroezende haren verzachten. Je kunt de verwarmde kokosnootolie zachtjes over je haren strijken om je haar een gezonde glans te geven of om het kroezen te verminderen. Gebruik niet te veel kokosnootolie. Doe je dit wel, dan heb je namelijk in plaats van een glanzende look, een vettige look.

Helpt kokosnootolie bij haargroei?

Kokosnootolie kan zeker helpen om je haar gezonder te maken, maar het heeft geen direct effect op het groeien van het haar. Als je haar gezonder is, heb je minder kan op gespleten haarpunten. Dit heeft als positief effect dat je minder naar de kapsalon hoeft te gaan. Kokosnootolie helpt zeker mee om je haar er gezond uit te doen laten zien en om het gezonder te laten voelen.

 


Categorised as: Haarverzorging, Verzorging


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *