Stefanie's Blog

Mijn favoriete bezigheden

Ik ga op soepdieet: waarom kies ik voor dit dieet specifiek?

Er zijn veel verschillende soorten diëten waar je uit kunt kiezen om af te vallen. Alle diëten hebben zo zijn voordelen, maar uiteraard ook enkele nadelen. Een dieet dat veel wordt gedaan door mensen is het zogenaamde soepdieet. Maar in welke situaties is het aan te raden om voor dit dieet te kiezen?

soep Geen lange periode

Je kunt niet te lang op dit dieet leven, aangezien je dan nodige voedingsstoffen gaat missen en je juist ongezonder wordt dan gezonder van dit dieet. Maar veel mensen hebben een hekel aan een langdurig dieet. Ze beginnen er dan vol trots aan, maar dan blijkt dat het vrijwel niet vol te houden is en dan hebben ze er weinig zin meer in. Het voordeel van dit dieet is dat het zeer kort duurt. Het dieet is voor 7 dagen en dat is een periode dat de meeste mensen wel vol kunnen houden, vandaar dat dit dieet ook zeer effectief is.

Snel resultaat

Wil jij snel resultaat zien? Dus bijvoorbeeld snel afvallen, omdat er een bepaald evenement is waarvoor je een paar kilootjes kwijt wil? Of wil je een bepaalde jurk aan die je momenteel net niet kan dragen, maar wat wel mogelijk wordt gemaakt als je net een paar kilootjes afvalt? Bijvoorbeeld voor een bruiloft of iets in die richting? In dat geval kun je ook voor dit dieet kiezen, aangezien het ervoor zorgt dat je heel snel kilo’s verliest. De reden hiervoor is dat je vrijwel alleen vloeibaar voedsel tot je krijgt met een klein beetje groentes. Dus je neemt zeer weinig calorieën in, wat ervoor zorgt dat je binnen no-time enkele kilo’s afvalt. Zodat je net op tijd bent om die mooie jurk aan te trekken voor de bruiloft, of zodat je zonder jezelf gênant te voelen op het strand kan gaan liggen!

soepdieet fotoWeinig tijd aan voorbereiding kwijt

Een groot probleem bij verschillende diëten is dat het veel voorbereiding kost. Je hebt ongetwijfeld wel eens zo’n kookboek gezien met gezonde gerechten waar je van af kunt vallen. Er staat dan bij dat die gerechten zeer eenvoudig te maken zijn, maar zodra je dan echt aan de slag gaat, blijkt dat niet echt het geval te zijn. Dan blijkt het veel ingewikkelder. En misschien woon je wel alleen. In dat geval is het helemaal niet bevredigend om uitgebreid te koken, want dan heb je daar doorgaans veel minder zin in. Een dieet met enkel soep is gelukkig zeer gemakkelijk om voor te bereiden. Dat is natuurlijk ideaal. Bovendien kan het erg lekker zijn en je kunt wisselen qua gerechten. Met soep kun je namelijk alle kanten op. Dat is natuurlijk fantastisch voor heel veel mensen.

Je kunt heel veel eten

Het punt van een gemiddeld dieet is dat je maar beperkt kunt eten. Dat maakt het ook zo frustrerend voor veel mensen om het vol te houden. Je mag dan bijvoorbeeld maar één ei eten en een klein broodje. Allemaal zeer frustrerend, aangezien dit betekent dat je moet lijden. En dat is het probleem waarom veel mensen het niet vol houden. Dan gaan ze zelfs over eten dromen, aangezien het helemaal in je brein wordt opgeslagen. Het voordeel van een dieet met soep is dat je het onbeperkt kunt eten. Aangezien groentes vrijwel geen calorieën kennen. Bovendien is soep heel waterig, dus ook dat is voordelig.

Niet te lang doen

Nog een tip: ga nooit te lang door met een dieet van soep. Het kan misschien verslavend zijn, omdat het zo effectief werkt. Maar je gaat noodzakelijke vitamines en mineralen missen als je er te lang mee doorgaat!


Categorised as: Verzorging


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *