Stefanie's Blog

Mijn favoriete bezigheden

Op vakantie tijdens de coronacrisis: wat zijn veilige bestemmingen?

coronavirusDe coronacrisis heeft veel vakantieplannen in de war gebracht. Was jij van plan deze zomer een verre reis te maken, of had je een trip met vliegtickets gepland? Veel reizen zijn geannuleerd of vluchten zijn niet mogelijk. Hoe pak je jouw vakantieplannen dan wel goed aan? Het is slim om je te focussen op veilige bestemmingen. Dit zijn vakantiebestemmingen waar het virus nauwelijks aanwezig is en waar jij minder op je hoede hoeft te zijn. Maar wat zijn dan precies die veilige vakantiebestemmingen? In dit artikel lees je alles over veilige vakantiebestemmingen van het moment.

Vakantie in eigen land

Maak het jezelf niet te moeilijk en kies voor een leuke vakantie in eigen land. Je hoeft namelijk helemaal niet ver weg te gaan om nieuwe plekken te ontdekken en een fantastische vakantie te beleven. Woon jij in het noorden? Zoek dan een leuk klein plaatsje in het zuiden om naar vakantie te gaan. Dit kan al een wereld van verschil zijn. Focus je vooral op de kleinere plaatsen, om meutes mensen te voorkomen. Je kunt in eigen land genieten van een heerlijke vakantie.

Wil je jouw vakantie helemaal coronaproof maken in eigen land? Bepak jouw fiets dan met camping spullen en een voedselvoorraad en ga op pad. Je kunt in eigen land een bijzondere fietsroute kiezen en genieten van een fietsvakantie in eigen land. Zo kom je niet in contact met openbaar vervoer en kun je drukke plekken vermijden.

Scandinavië

In Scandinavië lijken de coronacijfers een stuk minder heftig te zijn. Gaat jouw vakantie naar Spanje niet door deze zomer? Gooi dan het roer om en boek een zomervakantie naar Scandinavië. Hier heb je unieke natuurgebieden en leuke kleine dorpjes. Ga bijvoorbeeld op wandelvakantie door de bergen. Je komt zo niet alleen weinig mensen tegen, maar geniet ook nog eens van de mooiste vergezichten.

reizenCitytrip

Is het veilig om een citytrip te boeken naar een grote stad? Wanneer de stad zelf aangeeft dat een vakantie veilig is, is het nog altijd een goede optie. Zorg voor de juiste bescherming en wees waakzaam over wat je wel en niet doet tijdens de vakantie. Een vakantie naar bijvoorbeeld Parijs is altijd een goede optie. Je kunt hier eenvoudig per trein naartoe of zelfs gewoon de auto pakken! Door de coronacrisis is het nu juist een stuk rustiger in veel grote steden, door een gebrek aan internationale toeristen. In plaats van het bezoeken van een druk museum of winkelstraat, kun je bijvoorbeeld ook een fotoshoot plannen tijdens jouw vakantie naar Parijs. Zo heb je een uniek aandenken van deze bijzondere vakantie.

Roadtrip

Wil jij niet op een vaste plek op vakantie en het liefst ook grote mensenmassa’s vermijden? Dan kan de beste vakantiebestemming een actieve vakantiebestemming zijn. Ga op pad met een camper en bepaal zelf waar jij overnacht en waar je naartoe gaat. Je kunt in het midden van de natuur parkeren en genieten van de rust, veiligheid en een unieke vakantiebestemming. Zo kun je heel Europa doorrijden en genieten van een unieke corona vakantie in Italië of bijvoorbeeld Frankrijk.

Op vakantie gaan tijdens de coronacrisis is toch lastiger dan voorheen. Je moet een stuk beter plannen en nadenken over de juiste bestemmingen. Maak het jezelf niet te moeilijk en kies eventueel voor een leuke vakantie in eigen land of voor een citytrip naar een stad in de buurt. De vakantie tijdens de coronacrisis wordt een vakantie om nooit te vergeten!


Categorised as: Reizen, Verzorging


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *