Stefanie's Blog

Mijn favoriete bezigheden

Wat zijn de voordelen van quinoa in een gezond dieet?

Quinoa is natuurlijk super gezond! Niet voor niets valt het in de zogeheten categorie ‘superfoods’. Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van quinoa in een gezond dieet? Heeft het naast dat het vol zit met allerlei vitamines en mineralen nog meer voordelen die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid of is hier eigenlijk het meeste wel mee gezegd? Om je een idee te geven hoe het nu daadwerkelijk zit, hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet.

gepofte quinoaQuinoa is voedzaam

Het grootste voordeel welke quinoa heeft, is dat het ontzettend voedzaam is. Dit komt doordat het onder het graangewas valt, wat betekent dat het erg veel vezels bevat. Niet voor niets is het daarom een goede aanvulling op onze dagelijkse voeding. Waar het hier pas de laatste jaren is overkomen waaien, zien we dat het al duizenden jaren geleden voor het eerst werd gegeten. Er was in die tijd niet veel anders, dus waren mensen aangewezen op datgene wat er wel was, onder andere quinoa dus.

Vol met vezels

Doordat quinoa ontzettend veel vol met vezels zit, is het tevens ook heel erg voedzaam. Gemiddeld genomen zit in quinoa maar liefst tussen de 10 – 15 procent vezels, iets wat in verhouding tot veel andere soorten vele malen hoger ligt. Niet voor niets is quinoa daarom een ontzettende goede aanvulling op de dagelijkse voeding en mag het dus ook niet ontbreken in een gezond dieet. Doordat vezels ervoor zorgen dat je veel sneller vol bent, eet je in verhouding ook een stuk minder. Wel zo prettig wanneer je een dieet volgt.

rode quinoaGlutenvrij

Heb jij een glutenintolerantie? Dan is quinoa een perfecte bron van voedingsstoffen. Doordat steeds meer mensen problemen hebben, is het ook niet voor niets geadviseerd op de hoeveelheid gluten die we dagelijks binnenkrijgen waar mogelijk te verminderen. Door het toevoegen van quinoa aan een ons dieet is dit dus geen enkel probleem. Daarnaast zit quinoa ook nog eens vol met antioxidanten, waardoor het ook een positieve uitwerking heeft op ons immuunsysteem.

Vol met eiwitten

Vooral sporters zijn dol op veel eiwitten. Niet voor niets is quinoa daarom ook steeds vaker een vast onderdeel geworden van een gezond dieet. Doordat eiwitten ervoor zorgen dat je sneller vol zit, zal je merken dat je een stuk minder hoeft te eten en ook zult eten. Daarnaast zitten er ook allerlei aminozuren in, die de bouwstenen vormen van de eiwitten. Kortom, een must have om toe te voegen in ieder gezond dieet dus!

Conclusie

Dat quinoa ontzettend gezond is, dat blijkt! Doordat het boordevol vezels en eiwitten zit, is het een goede toevoeging binnen ieder dieet. Het maakt niet uit of je wilt afvallen of spiermassa wilt aankomen, in beide gevallen is het goed om quinoa in te passen. Vind je het nu zelf lastig om een geschikt dieet samen te stellen, dan is het raadzaam om naar je huisarts te gaan of naar een diëtist, zodat ze je hierbij kunnen helpen.


Categorised as: Eten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *